Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-17 20:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2012/06/29/asiktsmaskinen-v-26/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen v 26

? Kulturmaffian

Swedish House Mafia är på tapeten på fler än ett sätt. När de inte säljer ut jättearenor tre gånger om så får de numera också kulturpris. Tillsammans med ett antal andra kulturutövare fick man i veckan Stockholms stads ”hederspris”, och det har Åsiktsmaskinen inga invändningar mot. Smaken är olika och vissa uppskattar att hoppa och vifta arm under sitt kultur­utövande. Att priset består av 100.000 skatte­kronor känns däremot mindre rimligt. Det fanns gissningsvis kulturarbetare som behöver den summan bättre än tre tjommar som i veckan sålt konsertbiljetter för uppåt 100 miljoner kronor.

! Playa del Tanto

Tantolundens strandbad ska bli stans största playa, kunde DN Stockholm berätta i veckan. Dagens 70 meter ska inom några år bli 280. Åsiktsmaskinen godkänner detta. Det är roligt att bada och om vi nu ska ha en massa vatten mitt i stan är det ju inte mer än rimligt att vi maximerar potentialen i det. Dessutom är det lite kul att centerpartiledaren Per Ankersjös legendariskt utskällda vision om en ”city beach” på Årsta holmar nu ser ut att realiseras bara några hundra meter därifrån – utan en enda liten folk­rörelse mot saken. Se där en seger för det progressiva sam­förståndet.

+ Blodombyte

På söndag flyr stans samlade tjatterpellar till politikerveckan i Visby. Därefter är det champagne (och lite tennis) i Båstad som gäller för festfolket, innan karnevalen går tillbaka till Visby. Samtidigt fylls deras platser i utelivet av turister. En del skulle säkert beklaga detta, men Åsiktsmaskinen resonerar tvärtom – det är drömläge att gå ut. Förutom att du har chansen att faktiskt träffa nya människor så kommer du sannolikt att umgås med folk som faktiskt vill vara i Stockholm och aktivt har tagit sig hit därför. Klart trevligare än vardagsklientelet som bara gnäller över att de inte är i New York i stället.