Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2012/12/21/asiktsmaskinen-v-51/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen v 51

Rätta artikel

? Köttsliga olustar Åsiktsmaskinen har ingenting emot kött. Inte heller mot restauranger som serverar kött eller mot personer som arbetar på dylika ställen. Däremot har vi en gång för mycket varit med om att en särskilt entusiastisk serveringsperson förklarat kvällens middag med hänvisning till köttstycken på den egna kroppen. Om detta tycker Åsiktsmaskinen inget annat än att det borde undvikas.

Här ska det bli pub. Foto: Beatrice Lundborg

! Ohållbart ölande?

Huruvida gänget bakom Frantzén/Lindeberg når sin efterlängtade tredje Michelinstjärna nästa år är oklart, men annars kan man åtminstone trösta sig på sin egen pub. I början av 2013 öppnar man gastropuben The Flying Elk i Gamla stan – ett initiativ som Åsiktsmaskinen förstås välkomnar. Enda oron är att det redan eskalerande ölnörderiet kan nå ohållbara nivåer bland stadens medvetna män.

– Ofavorit i repris

Det finns ingen motsättning mellan att servera klassisk svensk vintermat och att göra det utan flottiga storkökskantiner, hygieniskt otjänliga ostar och obegripliga kösystem. Ändå står de där, år efter år, på ställen som vi normalt förväntar oss både stil och ett visst mått av självrespekt av. Vi måste ta debatten om julborden.