Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 13:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pawebben/2011/02/11/kommunchefen-och-twittertalibanerna/

På webben

Kommunchefen och Twittertalibanerna

Idag provar vi ett nytt format på våra inlägg som omväxling, nämligen podcast. Det är ett radioprogram (ofta skapat med enkel teknik och utrustning) som spelas in och läggs ut på nätet helt enkelt.

Under vårt samtal diskuterar vi färsk statistik över twittrandet i Sverige samt den påverkan de så kallade "twittertalibanerna" har på medieflödet. Ett färskt exempel är Mattias Jansson som är kommunchef i Katrineholm. Han är en mycket aktiv twittrare och finns även på Facebook och sin egen blogg. När han fick frågor av lokaltidningen Katrineholms-kuriren bad han om hjälp från sina läsare på Twitter och Facebook. Och nu pågår debatten för fullt huruvida det är bra eller dåligt att en kommunchef ägnar sig åt sociala medier.

Lyssna på vår podcast genom att klicka på playknappen nedan.

Du kan läsa mer om de ämnen vi tar upp i podcasten via de här länkarna: Internetworld: Så många svenskar twittrar

Internetworld: Mattias Jansson är den twittrande kommunchefen Same Same But Different: Offentlighetsprincipen, journalistrollen och härskartekniker Joakim Jardenberg: Journalistik i demokratins och öppenhetens namn Katrineholms-kuriren: Frågorna till kommunchefen orsakade storm i bloggosfären Bisonblog (Fredrik Wass blogg): Båda sidor måste synas (kommunchefgate)