Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-25 23:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rap/2013/10/11/nytt-embee/

DN RAP

NYTT: Embee

Looptroop-producenten Embee släppte i dag en instrumental EP kallad "Machine park jogger". Jag ringde upp honom för ett kort samtal.

– Det är fyra låtar. Jag har haft mycket fokus på en viss typ av style, det har utmynnat i de här skapelserna. De är lite annorlunda, snabbare tempomässigt än det jag har gjort tidigare och tänkta att vara instrumentala från början. Jag har försökt fokusera på att göra låtarna färdiga får start till slut utan rap eller sång. Eventuellt blir det en svit, vi får se, vi börjar med det här.

Hur skiljer detta sig från att göra rapbeats?
– Från början utgår jag från samma tänk som alltid, jag bara kör på och så tänker jag "Jaha, det blev det här" och sorterar det i efterhand. Men här har jag gått in och liksom målat på låtarna då och då under ett år. Plötsligt en dag kände jag att det var klart. Jag har så mycket som ligger som aldrig kommer ut.

Hur reagerar dina Looptroopvänner?
– Med dans! De tycker det är skitfett. Ofta har de fått gå in och lyssna och fått låtidéer men det här har de inte fått höra förrän det var helt klart. Jag har faktiskt samplat Chords på en låt, kunde inte hålla mig helt från rappen.

Vad har du för mer raprelaterat på gång framöver?
– Jag jobbar på två albumprojekt som inte riktigt är officiella än, men jag kan säga det är rap på två olika språk. Och på måndag börjar vi spela in den nya Looptroopplattan, det blir på engelska den här gången. Vi ses i studion där vi har sängplatser och hänger.

Hur ser arbetsfördelningen ut under en sådan vecka?
– Jag sitter inne vid maskinparken, de andra sitter i varsitt rum och skriver och så har vi en delad mapp där vi postar saker. Vi träffas ungefär varannan timme. Det blir lite pyssel och kollagetänk, det är en givande process.

Det låter som ni nästan skulle kunna Skypa istället?
- Nej, vi behöver träffas, käka ihop och ha vår fysiska närhet. Det blir en annan vibb och mycket roligare. Vi har faktiskt slutat med att jag skickar låtar, vi gör det ihop när vi ses.

När kommer skivan?
- Nästa höst är nog mest troligt. Sedan har jag och Mårten (Promoe) skrivit en symfoni för Norrlandsoperan, tanken är att släppa det på något vis. Det är rap på min musik men symfoniker som spelar. Det är rätt flummigt och svårbeskrivligt. Det är nio helt nya låtar som vi har gjort med Cleo, Seinabo Sey och Ayla Adams.

(Foto: David Einar)