Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 11:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rap/2014/02/21/videopremiar-knapper-mina-fingrar-remix/

DN RAP

VIDEOPREMIÄR: "Knäpper mina fingrar (remix)"

I onsdags vann hon Grammis som "Årets nykomling". I dag kommer remixen till "Knäpper mina fingrar" (Spotifylänk här) där Linda Pira får sällskap av en hel rad rappare och sångerskor. Videon är en färgsprakande kavalkad regisserad av rapkompanjonen Stor. Gustav gjorde en intervju i gårdagens tidning (läs den här!) där Linda också berättar om sina gäster:

Kumba
– Det var Aki från Labyrint som tipsade mig om henne. Han tipsade om Joy också. Jag hade inte hört talas om dem alls innan. Hon kommer från Landskrona och har mest kört på engelska förut.

Rosh
– Hon skrev till mig för typ ett år sedan: ”Hej Linda jag håller på att rappa” och skickade med en filmsnutt. Jag bara ”Shit! Hon var ju fett grym!”. Så hon kom med på Mack Beats-låten ”Passé” med Lilla Namo och nu är hon med på nya Ison & Fille-skivan också.

Cleo
– Henne har man ju haft koll på länge. En av Femtastic-tjejerna som släppt en grym ep precis. Vi har pratat länge om att göra någonting ihop så det här blev ett perfekt tillfälle.

Sep
– Sepide har jag känt sedan jag var liten. Vi sjöng i samma gospelkör och hon har varit med mig på den vägen. Hon har hållit på med musik i Filippinerna och Iran, sjungit på persiska och spelat på mycket jazzställen.

Vanessa Falk
– Hon har hoppat in på svenska refränger åt andra. Vi gick i samma klass i skolan på Fryshuset. Sebbe Staxx gick där också. Sedan fick jag gå om ett år och då hamnade jag i samma klass som Lycke Li.

Rawda
– Henne såg jag första gången på Kärleksattacken hos Ametist för två år sedan och jag har följt henne hela tiden. Vi ska säkert samarbeta mer framöver. Tanken med det här är också att få ihop de andra tjejerna, så att de kan samarbeta med varandra mer.

Julia Spada
– Henne hörde jag på Mack Beats-plattan, och kände direkt att jag vill göra något med den här tjejen. Jag har inte pratat så mycket med henne om det, men jag hoppas verkligen att vi kan samarbeta massor framöver.

Joy
– Jag hade ingen koll på henne, men Aki tipsade som sagt. Hon kom direkt till studion och bara körde. Hon kör på engelska mest annars, det är flera som gör det och hade lite svårt att byta språk. Hon är värsta stjärnan.

Här finns också min intervju med Linda Pira från i somras.