Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-24 02:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rap/2014/03/11/namos-stinkbombs-kupp/

DN Rap

Namos stinkbombs-kupp

Det stinker fränt över hela DN Rap-redaktionen i dag. Och vi fortsätter snacka pr-kampanjer en dag till.
Vi fick ett mystiskt kuvert med en vit cd-skiva och en inplastad Wunderbaum märkt "Lilla Namo - Ny Bil" och jag gjorde misstaget att slita upp plasten varpå en starkt syrlig stank spred sig över kontorslandskapet.
Nu ligger den lilla stinkbomben i en papperskorg långt bort vid kaffeautomaten, medan cd-skivan rullar ännu ett varv i datorn.

Namos nya singel alltså, producerad av Up To No Good och släpps nu på fredag och är så bra att vi faktiskt kan ha överseende med illaluktande pr-kupper från The Soul Lounge-Amir Sela och de andra på Baba Recordings.
Refrängen känner vi igen från hennes tunga vers på Petters "King" (som vi för övrigt lär få höra på Kungliga Operan i morgon) och i versen är hon precis sådär briljant som vi känner igen henne. Med smarta och snygga rim som:
"Kolla min gångstil
En tyngre punchline än dina rader, fader
Förlåt mig om jag syndat, spader".

Eller:
"Du är lantis, jag är lammkött
Du är hipster, jag är ort"

På lördag uppträder Namo på Debaser Medis. Silvana Imam supportar.