Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 09:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/redaktionsbloggen/2010/09/06/valguiden-ditt-roder-i-loftesfloden-7993/

REDAKTIONSBLOGGEN

Valguiden - ditt roder i löftesfloden

Ända sedan i våras har det kommit en strid ström av vallöften. Knappt har det ena sjunkit in förrän nästa levererats – för att sedan hamna i skuggan av motståndarsidans motdrag. Och så vidare, och så vidare i ett rasande tempo.


För att hjälpa dig som läsare och väljare lanserar DN.se i dag Valguiden 2010. Här kan du klicka dig fram område för område och se vilka löften Alliansen respektive Rödgröna har gett. Hur blir det med inkomstskatten och a-kassan? Vad är beskeden till barnfamiljerna? Vilken skillnad är det mellan blocken i vårdpolitiken?


Valguiden bygger på ett urval från det som blocken har presenterat. För dig som vill veta mer finns länkar till de två blockens valmanifest. Om det ändå är något du tycker borde vara med i Valguiden, hör av dig till webbredaktionen@dn.se eller twitter.com/dnval2010 eller i kommentarsfältet nedan.


Missa inte heller dagens frågor & svar med DN:s Henrik Brors. Han ger dig ytterligare hjälp att se skillnader och likheter mellan de två regeringsalternativ som tävlar om makten i årets val.

Uppdatering: Valguiden verkar funka allra bäst i webbläsaren Firefox, som alltså tills vidare rekommenderas. Explorer funkar också men med vissa skavanker. Vi undersöker vad vi kan göra åt detta.

Uppdatering 2: Nu har vi städat i koden och Valguiden verkar funka fint även i Explorer.