Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Redaktionsbloggen

I dag ägnar vi oss åt Syrien

Den arabiska våren kom och gick men den syriska diktaturen tinade aldrig upp. Medan dödstalen fortsätter att stiga – 9.000 är senaste siffran från FN – glider den syriska konflikten sakta ut i mörkret utanför mediernas strålkastarsken.

I dag gör DN.se ett försök att vrida runt denna strålkastare och kasta ljus över den tragedi som fortfarande pågår i städer som Homs och Hama varje dag medan vi andra lever på i högönsklig välmåga.

Vi låter dig möta aktivisten Hazim som på en svajig Skypeförbindelse har berättat för oss om sin kamp för att dokumentera de övergrepp som sker. Vi låter dig ställa dina egna frågor i chattar med tre personer som har djupa kunskaper om det som pågår: Röda Korsets Thomas Söderman, syriska oppositionens svenske talesperson Jaber Zain och DN.s korrespondent Nathan Shachar.

Vi ger dig också bakgrunden till denna komplicerade konflikt i form av snabbguider om det syriska samhället och dess historia, hur striderna drabbar civila, vad omvärlden (inte) gör och mycket mer.

Dessutom kommer vi under dagen att ge dig senaste nytt om utvecklingen. Den stora frågan är vad al-Assad-regimens ja till FN:s fredsplan egentligen betyder.

Hoppas du vill intressera dig för Syrien i dag. Det kommer vi att göra.