Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 21:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resefragan/2011/11/01/var-ska-vi-aka-pa-safari/

RESEFRÅGAN

"Var ska vi åka på safari?"

FRÅGA:
Jag ska resa runt i Egypten tillsammans med min 12-årige son. Vi vill gärna åka på safari. Vad kan du rekommendera?
Lisa

SVAR:
Egypten är en underbar destination för barn, speciellt om de är nyfikna och har en livlig fantasi. Även om det finns vissa saker att tänka på, som att vara noggrann med hygienen och hålla koll på hur maten tillagas, så är Egypten på det stora hela säkert och riskfritt. Ni bör dock hålla er uppdaterade om den aktuella politiska situationen.

Dahab på Sinaihalvön är en av de bästa platserna i Egypten för olika slags safari. Kamelutflykter leds av beduiner och ger tillgång till de dramatiska bergen längs med Ras Abu Gallum-parken. Med en jeep kan ni så klart täcka större områden, till exempel de färgglada, självlysande stenarna som gett Coloured Canyon dess namn.

Ni kan boka utfärderna på ert hotell ­eller så kan ni försöka sänka priset något genom att boka direkt hos de lokala arran­görerna. Resplanen är oftast individuellt utformad, och räkna med att betala mellan 300 och 550 kronor per person och dag för en safari inklusive mat och dryck.