Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-16 16:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2011/09/26/kulturnatt-inviger-den-belgiska-hosten/

STADSTIPSET

Kulturnatt inviger den belgiska hösten

Bryssel laddar för Vita natten, ”Nuit blanche”. Den markerar att den mörka hösten är på väg, och då gäller det att festa ordentligt. Lördag den 1 oktober håller därför alla museer och gallerier öppet till framåt midnatt med gratis inträde.

Därefter fortsätter firandet ända fram till morgonen med konserter, performances, videovisningar, modeshower, diktläsning och disko för olika musiksmaker på olika platser runt om i centrala stan. Grupper med fyndiga namn som ”Happy Rock’n’roll & Les happy girls” och ”Brussels pony club & Adomas and the mittens” uppträder. ”Rickshaw-­karaoke” utlovas också.

Ett tjugotal matställen serverar mat utomhus, och för den som är uppe hela natten utlovas gratis frukost från klockan 05.

Mer information finns på http://2011.nuitblanche­brussels.be/