Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 11:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2012/03/05/kottbullsservering-med-anor/

STADSTIPSET

Köttbullsservering med anor

Mitt bland turistfällorna i Sultanahmet nära spårvagnsstationen vid Istanbuls kanske största attraktioner, Hagia Sofia och Blå moskén, ligger den lilla restaurangen Sultanahmets köftesi, som varit i gång sedan 1920. Mycket populär bland Istanbulbor och vid lunch kan köerna bli långa.

Här äter man så klart köfte, köttbullar. Det är ju från Turkiet vi en gång fick våra ”svenska” köttbullar så prova originalet som har en mer långsmal form och är gjort av lammfärs.

Restaurangen har enkel inredning, enkel mat, effektiv personal i vita jackor och fotografier på väggarna som visar restaurangens historia. De tar bara kontanter, inte kreditkort.

Flera ställen med samma namn har öppnat runt omkring så var uppmärksam, titta efter skylten på fönstret som säger att de varit i gång sedan 1920, då har du kommit rätt.

/Jannike Kihlberg