Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 10:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2012/03/13/europeisk-historia-och-prisvard-parfym/

STADSTIPSET

Europeisk historia och prisvärd parfym

För den som planerar en bilresa i Europa i sommar kan det vara värt att lägga in en avstickare till Namur i vallonska Belgien. Här går det att uppleva vackra berglandskap, europeisk historia och göra ett bra parfymköp samtidigt.

Namur ligger där floderna Meuse och Sambre möts och har varit av stor militärstrategisk betydelse genom århundradena. Den stora turistattraktionen i staden är också Citadellet som funnits där för att skydda staden sedan 1600-talet.

I den tidigare underjordiska militäranläggningen finns bland andra parfymtillverkaren Guy Delforge, som flyttat sin verksamhet från parfymindustrins hjärta, Grasse vid Franska rivieran.

Besökare kan få se hur dofterna tas fram och hur parfymen tillverkas. Här finns närliggande dofter till alla dyra märken, men till mindre än halva priset.