Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-23 14:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2012/03/21/jogga-runt-margaretaon/

Stadstipset

Jogga runt Margaretaön

Löparsugna i Budapest kan ta sig till Margaretaön för en tur.

Margaretaön är som gjord för en löptur på morgonkvisten. Ön ligger som en långsmal landtunga i Donau och är under sommarhalvåret ett av Budapestbornas mest älskade rekreationsområden med parker, bad och ett sportcentrum. Runt ön har man lagt en mjuk, röd löparbana som gör joggningen skonsam. Sträckan runt ön mäter drygt fem kilometer – man kommer ut på ön via Margaretabron eller Árpadbron längre norrut.