Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-08 17:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2012/03/26/napoletanskt-i-trastevere/

STADSTIPSET

Napoletanskt i Trastevere

Piazza San Giovanni alla Malva är ett charmigt torg i Trastevere med ett par restauranger. Favoriten på senare år har blivit Monzù Vladì som är en autentisk napoletansk restaurang. Värt att prova är de unika napoletanska specialiteterna som pasta med ragu på kött och mycket lök som förvandlas till ett milt långkok ”alla genovese”. Eller gnocchi alla sorrentina, som serveras med tomatsås i vilken färsk mozzarella fått smälta ner. Bland kötträtterna märks fyllda rulader ”bracciola” i tomatsås. Utmärkt är också fisk- och skaldjurspasta med knubbiga makaroner kallade paccheri.

Missa heller inte de speciella grönsaksrätterna som den lätt bittra broccolin ”friarielli” eller den efterstekta sallads­kålen ”scarola” med kapris, sardeller, oliver och pinjenötter. Avsluta med chokladtårta från Capri och immande citronlikör till. Stängt tisdagar och söndag kväll.