Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2012/04/16/har-finns-varldens-dyraste-privatbostad/

Stadstipset

Här finns världens dyraste privatbostad

Kontrasterna är enorma i Indiens största stad Bombay. Här finns världens största slumbefolkning, mer än tio miljoner människor lever i kåkstäder. Här bor också näringslivets toppar och Bollywoods glamourösa stjärnor.

Den som vill titta närmare på hur de allra rikaste bor kan ta en promenad längs Altamount Road i Cumballa Hill. Gatan rankas som den tionde dyraste i världen. Här är ingen trångbodd, men en fastighet sticker ut både till storlek och utseende.

27-våningar höga Antilia Building är värderad till mer än en miljard dollar, nästan sju miljarder kronor, och rankas som världens dyraste privatbostad. Huset ägs av indiens rikaste man Mukes Ambani. Huste har stått klart sedan oktober 2010 men företagsledaren Ambani, frun Nita och de tre barnen har bara bott där sporadiskt. I Bombay tror många att det beror på den massiva kritiken mot överdådet.

I garaget under byggnaden finns plats för 168 bilar. Några våningar upp finns en spektakulär hängande trädgård. Det krävs 600 anställda för att hålla byggnaden i gång.