Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2012/04/23/kop-med-dig-munkarnas-livselixir/

Stadstipset

Köp med dig munkarnas livselixir

Foto: Peter Loewe

I jakten på något annorlunda att köpa med sig hem är det värt att gå in i butiken Ai Monasteri på Corso Rinascimento 72 (i höjd med Piazza Navona). En hel butik fylld med skönhetsprodukter, likörer och godis från Italiens kloster. Här finns marmelader och eukalyptusextrakt från trappistmunkar. På en del flaskor står det Livselixir eller Lyckans elixir. Klosterproducerad grappa eller valnötslikör ”nocino” är något som inte finns överallt.

På rad står burkar och flaskor med undergörande krämer, rosenvatten, teér och badsalt. Men även choklad, karameller och torrone (nougat med nötter och honung). Det mesta hantverksmässigt producerat efter uråldriga recept. Butiken har funnits här sedan 1894 och drivs fortfarande av samma familj. Reducerade öppettider att noga notera: öppet endast måndag, onsdag och fredag eftermiddag kl 16.30–19.30.