Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 15:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2012/04/25/se-damien-hirsts-dodskalle/

Stadstipset

Se Damien Hirsts dödskalle

Utställningen med de längsta köerna i London just nu är en retrospektiv med Damien Hirsts konst på Tate Modern. 47-årige britten Hirst är en konstens popstjärna och en av världens just nu kommersiellt mest framgångsrika konstnärer. Tate Modern bjuder på de flesta av Hirsts centrala verk – den konserverade tigerhajen, hans återkommande prickmönster och en fjärilsinstallation med högst levande flygfän. Men mest sus är det nog kring ”For the love of God” – en dödskalle överöst med 8 601 diamanter. Diamantdödskallen visas utanför själva utställningen, i en mörk kub i Tates entréhall.

Utställningen, som är en av höjdpunkterna under kulturolympiaden inför sommarens OS, pågår till den 9 september. Men diamantdödskallen finns bara på plats till den 24 juni. Öppet alla dagar klockan 10–18, fredagar och lördagar till klockan 22. Tate Modern ligger på Themsens södra strand, mellan Blackfriars Bridge och Millennium Bridge.

Thomas Hall