Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Stadstipset

Fynda i färgglada marknadsstånd

Ostindiska kompaniets rikedomar lade grunden till Amsterdam och än i dag är handeln central i staden. Stadens största utomhusmarknad, Albert Cuyp, har hundratals marknadsstånd längs i stort sett hela Albert Cuypstraat i stadsdelen De Pijp.

Här finns allt, blomsterlökar, skaldjur, ost, färgglada cykelväskor, elektronik och förstås massor med gatumat. Amsterdambor verkar ständigt stoppa något i munnen och köerna är långa till våffelstånd och strömmingsserveringar. Marknaden är öppen 9.30–17 alla dagar utom söndagar. Lördagar är det en riktig folkfest.

Även personer som normalt inte gillar marknader brukar uppskatta en promenad i vimlet, och det går att göra fynd.
albertcuypmarkt.nl

Jannike Kihlberg