Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Stadstipset

Besök gladiatorernas lokaler kvällstid


Besök och titta på Colosseum i månsken. Ja det är sommarens stora nyhet, när Roms populära antika arena även kommer att hålla öppet ett par kvällar i veckan. En ny upplysning gör teatern, som stod klar år 80 e Kr, ännu mer suggestiv.

De guidade turerna är två. En kortare som inkluderar större delen av det stora monumentet. Den längre tar också med den undre våningen, där såväl gladiatorerna som de vilda djuren vistades innan de fördes in för att kämpa på arenan. Kvällsvisningarna äger rum efter klockan 20 på torsdagar och lördagar fram till och med 5 oktober. Kvällsbiljetterna kan för närvarande bara bokas på telefon + 39 06 39 96 77 00. Komplett information på pierreci.it.

Den som är hungrig efter besöket går snabbt upp till trattorian Da Nerone ovanför teatern på Via delle Terme di Tito 96 (stängt måndagar). På hörnan ligger Oppio Caffè, en trendig bar med komplett utsikt över Colosseum.