Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 11:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/resetipset/2012/08/21/nytt-sylttempel-for-bartokiga/

STADSTIPSET

Nytt sylttempel för bärtokiga

Alain Milliat är lite av syltens och saftens Zlatan: en mästare i att dribbla med bär och frukt. Han började sälja sina hautecouture-marmelader och juicer direkt till hotell och lyxkrogar för 15 år sen. Varje säsong presenterar han sina nya ”kollektioner”. Först nu öppnar märket en egen juicebar med krog i Paris, belägen på 159, rue de Grenelle.

Inredningen är modern i trä och betong. Till kock tog Milliat en brittisk ”chef” som jobbat med Mästerkocken Pierre Gagnaire. Här heter inte dryckerna ”äppeljuice” eller ”vinbärssaft”. Det heter Coxäpplejuice från Normandie eller Nektar på Rosé Cabernetdruva från Gaillac.

För övrigt så heter det inte juicekällare eller juicekyl utan smakbibliotek. Hos Alain Milliat tar man frukt på allvar, minsann!

/Magnus Falkehed