Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-20 17:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2012/03/08/en-behaglig-dag-i-solen/

RYDSTRÖM – OM KAFFE, FOTBOLL OCH ALLT ANNAT

En behaglig dag i solen

Det är klart att vi hoppades. Och Paulus pratade också om det kvällen innan. I morgon måste det vara fint väder, sa han.
Eftersom det var dagen efter match skulle vi ha en lätt träning på morgonen och sedan vara lediga resten av dagen och det är klart att vi då hoppades på lite sol.
Så att vi kunde ligga i en solstol och gotta oss.
Efter att ha mustat ut det mesta ur vår seger mot ryssarna - det analyserades och snackades - kikade vi på Messis sanslösa show, men ändå mest på cypriotiska Apoels avancemang mot Lyon.
Hur kan Cypern ha ett lag i kvartsfinal i Champions League? Hur kan de bibehålla tillräckligt hög kvalitet genom sitt ligaspel?
När det blev straffsparksläggning och Ailton klev fram mindes jag hans straffmiss för ÖIS mot oss på Fredriksskans (drygt 1.10 in i klippet), men nu var han säker och när avancemanget var klart firade man här i Aya Napa med att köra omkring i sina bilar och tuta som galningar.
Och dagen efter - solen sken! Först. Men sedan kom molnen och Paulus spanade bekymrat mot himmelen.
Startelvan tog sig ner till stranden och under överseende av sjukgymnast Svensson körde vi uppmjukande övningar och när vi var klara skingrade sig molnen, det blev varmt och hett och Paulus log med hela ansiktet och sjönk ner i en solstol och Tobinho, Nenad, Emin och några andra klädde av sig och tog ett dopp i havet och ytterligare några körde Gris och jag gjorde både och och havet var kallt, men inte så kallt som jag först befarade och vi njöt, vi mådde gott och Bertilsson och jag ockuperade varsin solstol precis vid havskanten och vi låg där och slumrade och hörde vågorna och det kändes nästan som om vi låg i havet och dagen blev precis så som vi hade hoppats på.
Efter lunchen blev Tobinho rastlös, "ska vi lira tennis?" undrade han och jag tyckte att vi skulle lira tennis och vi stack till en bana och körde igång och sedan dök Lasse J och Rasmus Sjöstedt upp och Tobinho/Rydström mosade dem med 6-0, sedan blev det mörkt och vi återvände till hotellet.

Sedan fick jag hybris i en intervju på Fotbolldirekt.se.