Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-11 04:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2012/03/16/battre-starter-har-man-ju-haft/

RYDSTRÖM – OM KAFFE, FOTBOLL OCH ALLT ANNAT

Bättre starter har man ju haft

Det var ingen briljant start på dagen.
Jag hade ändå dubbelkollat träningstiden och fått det bekräftat från stabila källor - löptestet var på eftermiddagen.
Så jag tog det lugnt när Tobinho plötsligt messade; "vi väntar på dig...".
Jäklar!
Jag ringde upp Tobinho, som givetvis direkt gav luren till Nanne - vilket svek! - och jag fick mumla fram en förklaring och slängde mig sedan i bilen och åkte till GFA.
Där var övriga redan ute på Gastens konstgräs och förberedde sig för jojo-testet.
Man känner sig sällan så dum som när man missar tiden så grovt.
Och efter viss efterforskning insåg jag att jag helt enkelt hade missförstått min lagkamrat (inga namn!), han avsåg onsdagens träningstid, inte torsdagens, men jag var så förvirrad efter den långa hemresan från Cypern och minimalt med sömn dygnet efter att jag tolkade fel.
Men vi sprang och det var hårdare regler än vanligt, tjuvstartade någon fick vederbörande en varning och efter två varningar var man ute. Oavsett vad.
Tidigare har vissa satt i system att liksom falla framåt strax innan pipet (som är startsignal) och har på så sätt tjuvat några meter, men nu skulle det alltså vara slut med det.
Och visst blev det bättre.
Bedömningarna var hårdare. Allt som oftast.
Men Emin Nouri, som är grymt löpstark, kunde inte låta bli att då och då sticka lite för tidigt, det är som en ticks hos honom, och Nanne hytte med fingret, men gav Emin fler chanser.
Resultaten, då? Emin Nouri hade bäst (om än med några tjuvisar, som sagt).
Jag tror att jag låg topp-3. Jag vet i alla fall att jag förbättrade mitt resultat från januari-testet och det var viktigt.
Dagen fortsatte i ett slags förseningsskimmer och jag fick skynda mig hem för att skriva klart Bruce Springsteen-recensionen (skivan är blek), sedan göra en intervju åt Smålandsnytt (sänds 19.15 på fredag) och därefter ett nytt träningspass.
Om vi har något bötessystem för sen ankomst?
Nej.
Däremot får kollektivet komma på något som de tycker att jag ska verkställa. Som att städa gymmet. Eller kanske servera kaffe åt alla under en dag.
Oavsett vad, det kommer svida i stoltheten.