Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 17:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2012/03/22/fjunisar/

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

Fjunisar

Nanne gav oss alltså en extra ledig dag och jag tror att det var välbehövligt. Men det är ju också så att när man väl andas ut, när man väl sätter sig ner, det är då man inser hur trött man är.
Fortsätt springa, som någon sa, och det ligger en stor sanning i påståendet.
Men kroppen behöver återhämta sig och tisdagen och onsdagen blev dagar av återhämtning och även om det var dagar av återhämtning var vi inte helt ifrån GFA.
Vi hade Kickoff med sponsorerna på onsdagskvällen och marknadssektionen var uppspelt och på tårna och Svante Samuelsson presenterade spelartruppen och jag fick några extrafrågor, bland annat om spetsgruppen (som består av några yngre killar som är i en slags limbo mellan Tipselit och A-trupp) och jag svarade att jag tyckte att våra yngre killar visar väldigt bra attityd och la till att det inte är en självklarhet.
Det är ingen självklarhet att de har en bra attityd. Det är kanske ingen generationsfråga, alla brottas vi med drag av självgodhet, men unga i dag påverkas givetvis av samhället de lever i och lever man i ett samhälle där individualism lyfts fram som en av de viktigaste komponenterna är det kanske inte så konstigt att det ofta mynnar ut i egoism.
Och när individualism och egoism blandas med okritiska föräldrar och pengasugna agenter har vi en häxblandning som sällan leder till bra fotbollsspelare.
Däremot får vi en massa spelare med Pippi Långstrump-syndrom; de kan väldigt mycket och behöver väldigt lite hjälp från andra. Om du frågar dem själva.
Just det här menade jag att våra spetsgruppskillar inte led av, att de, tack och lov, hade en lugn och sansad syn på tillvaron.
Men det var en alldeles för modest hyllning, enligt spetsgruppens krav. För efter kom Rasmus Sjöstedt fram, "som talesman för spetsgruppen har jag fått i uppgift att framföra att spetsgruppen är besviken på det du sa".
-Vafalls? Jag berömde er attityd, finare beröm kan man inte få, svarade jag och viftade bort Rasmus.
"Jag är bara en budbärare", sa Rasmus och avlägsnade sig.
Okej, då. Ni är de bästa fjunisrna jag någonsin varit kapten för. Låter det bättre?, undrade jag på Twitter.
"Du är den bästa kapten vi haft" svarade de.
Skönt när man kan reda ut saker.
Sedan sa Wastå att han hade hört att jag åkt fast för fortkörning. Jag gjorde ju det för några veckor sedan. Visserligen twittrade jag om saken, men Wastå är inte riktigt i fas med sin tid, han vet inte vad Twitter är, så jag frågade honom vem som hade skvallrat.
- Polisen som stoppade dig. Han stoppade nämligen mig i dag. För fortkörning.