Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 16:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2012/04/02/att-spela-skralt/

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

Att spela skralt

Mycket snack om vår skrala spelmässiga insats mot Gif Sundsvall och man kan vrida och vända på det och jag vill först och främst säga så här; jag vinner helst matcher där vi lyckas med alla delar av vårt spel. Där vår prestation är fantastisk. Det är de bästa segrarna. Men ofta vinner man fotbollsmatcher på helt andra sätt. Man har tur, man har marginalerna på sin sida, man sliter och fajtas, man är konsekvent och tålmodig, man tar tillvara på sina chanser, man är koncentrerad, man försvarar sig bra och ibland får man helt enkelt nöja sig med en bråkdel av det man strävade efter. Vi var alltså inte bra mot Gif Sundsvall. Eller, vårt eget spel, vad vi gjorde när vi hade bollen, var för skralt. När det nu blev så tycker jag emellertid att vi hanterade det bra. Vi hade ödmjukhet att göra jobbet. Det finns lag som inte har den grunden att falla tillbaka på. Och även om Gif Sundsvall hade mer boll än vad vi hade kändes det tämligen tryggt i vårt försvarsspel. De hade två jättelägen (varav det ena tillkom när vi saknade en mittback). Vår målvakt Etrit Berisha gjorde en (1) jätteräddning. Det är ingen förkrossande statistik. Som en polare till mig messade efter matchen: "För jävla skön seger! Nykomling borta, på konstgräs i halvvinter med halva truppen skadad!" Blåvitt förlorade, Åtvidaberg satte fyra på ÖSK och Helsingborg förlorade direkt (de två föregående åren har det dröjt minst åtta matcher innan de förlorat) och det enda man vet inledningsvis av Allsvenskan är att man knappt vet någonting. Om man nu är ledsen - den här sången tröstar.