Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-24 02:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2012/04/20/man-far-alltsa-inte-tycka-vad-man-vill/

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

Man får alltså inte tycka vad man vill?

Jag är inte så bra när det kommer till det här med att administrera bloggkommentarer. Såg först nyligen att jag måste godkänna skrivna kommentarer. Men jag har i alla fall läst alla och glad för åsikter, de goda som de dåliga.

Och såg då att en Johan tyckte att jag inte skulle hålla tal på första maj eftersom jag var lagkapten i Kalmar FF. För det ska jag ju, hålla tal på Larmtorget på första maj. Johan skriver:

"Henrik får gärna tycka och uttrycka vad han vill – som privatperson. Här tycker jag att hans underhållande bloggar fungerar bra. När han, samtidigt som han är lagkapten, tar steget och deltar i manifestation med så stark politisk koppling anser jag att det är olämpligt. För att sätta saken i perspektiv: Vad skulle du tycka om Henrik deltog på ett event arrangerat av SD? Själv tycker jag att det också vore olämpligt…"

Jag förstår inte ett sådant resonemang. Jag ska alltså vara begränsad i mina åsikter eftersom jag är lagkapten i Kalmar FF? Jag ska alltså vara en kal yta som inte stör eller tycker något? Eller får jag tycka vissa saker, men i så fall rätt saker?

Jag tycker snarare att fler personer - också fotbollsspelare - borde vara tydliga och ta ställning. Det ska man inte få kritik för. Däremot kan man - givetvis - få kritik för det man uttrycker. Och givetvis är sammanhanget betydelsefullt.

Så Johan kan vänta med sin kritik till jag haft mitt framförande på första maj.

Från det ena till det andra, jag skulle kunna skriva en massa saker om diverse fotbollsmatcher, om Chelsea, om Barcelona, men jag gör inte det, inte nu, inte i dag, istället skriver jag om vår invigning i går, det var en invigning liksom i osynlighet, i förbifarten och egentligen var det ingen invigning alls. Vi bara klev ut på planen och så var det invigt. Den nya naturgrästräningsplanen vid Guldfågeln Arena. Från början var tanken att vi skulle tränat på den redan i höstas, men gräset tog sig inte riktigt och det blev uppskjutet. Men i går var det dags. Och det var en fin känsla. I höstas tränade vi på Fredriksskans B-plan, men nu har vi allt ute på GFA. Det är den nya eran. En bra era.