Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

Rasmus Elm var på besök och jag förlängde

Det blev lunch med Tobinho, Rasmus Elm och Thorbjörnsson, men vi var inte ensamma FF-spelare på 4 Kök. Det visade sig att i princip hela laget käkade lunch där just denna dag.
Vi är likriktade jävlar.
Vi pumpade Rasmus på detaljer om AZ, om landslaget och om eventuellt klubbyte, men Rasmus är som han är, lugn och sansad.
Sedan blev det träning och Rasmus hängde på. Han valde till och med bort en PK med landslaget i Stockholm för att kunna träna med oss. Det var ju EM-truppsuttagning och Rasmus sa lakoniskt att han ”hoppades komma med”.
Klart pojken kom med.
När vi sedan bytte om och jag fick se hans specialgjorda benskydd blev jag lite avundsjuk. ”Sådana får man i landslaget” sa Rasmus.
– Fan, jag borde kanske inte tackat nej till landslaget, sa jag.
”Man får en del fördelar om man är med där” log Rasmus.

Planen var studsig och vinden var hård, men det gjorde inte så mycket. Inte när jag fick lira ihop med Rasmus centralt på mittfältet igen. ”Som i den gamla goda tiden, vi hittar varandra fortfarande på planen” sa Rasmus efter träningen och jag nickade.
Rasmus är en spelare som är så enkel att spela ihop med. Som gör det funktionellt, enkelt och effektivt och även när han tränar med oss spelar han utan egoism i sitt agerande. Han gör det som krävs av honom i varje situation, men aldrig för att själv synas.

Dagen efter träffades Rasmus, Thorbjörnsson och undertecknad i gymmet en stund innan fotbollsträningen. Rasmus skulle köra sina styrketräningar och jag var nyfiken på vad som stod på programmet. AZ har ett allmänt styrketräningsprogram som alla kör två dagar innan match. Och så har varje spelare ett individuellt program som man kör innan vissa fotbollsträningar.
Jag fick tips på en del bra övningar, men fick sedan avvika. Jag hade ett möte med Svante Samuelsson inplanerat och efter några minuter skrev jag under ett nytt kontrakt.
Ett 1 + 1-kontrakt som löper över 2013, med tillägget att jag ska fortsätta i Kalmar FF även över 2014. I vilken form – spelare eller ledare/tränare – utvärderar vi efter 2013.
Jag skrev under kontraktet med lätt penna.
Det känns väldigt bra och jag är stolt att Kalmar FF vill förlänga med mig.
Det är kanske motiga tider, men jag vill vara hos Kalmar FF även i motiga tider. I alla tider.

Paulus Arajuri skrev så här på Facebook när han fick beskedet:

Mycket bra nyhet för hela Kalmar FF. Vi får ha våran Kapten och ledare kvar även nästa år!:) Vi yngre spelare är tacksamma att vi har en sån otroligt rutinerad och duktig spelare i gruppen! Det behöver vi verkligen!

Fan, man kan bli tårögd för mindre.