Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

Gå inte som den slampa du vill vara

Dagen efter och startelvan är ledig. Vi andra har frivillig träning klockan 15.

Conny Karlsson gratulerade igår till mitt nya kontrakt och Alvaro Santos gjorde samma sak. Han hade sett samtliga matcher vi hade spelat i år, sa han och sa sedan att han numera kallade sig för ”brandman”. Han får rycka ut och släcka bränder som inhoppare. Han är skön, Alvaro.

Det är i motvind drakar lyfter, det är i motgång ens karaktär prövas och allt sådant där tjafs, det är väl sådant man ska intala sig själv dagar som dessa, men vem fan försöker jag lura?

Istället lyssnar jag på den här briljanta versionen av Kents Mannen i den vita hatten (16 år senare), tittar på det här otroligt roliga klippet och så läser jag en novell av Jamaica Kincaid som heter Flicka och som handlar om en mammas förmaningstal till sin dotter:

”Försök att gå som en dam på söndagarna och inte som den slampa som du så gärna skulle vilja bli. Känn alltid på brödet för att vara säker på att det är färskt; men om inte bagaren låter mig känna på brödet?; du menar att du trots allt verkligen kan komma att bli en kvinna som bagaren inte låter komma nära brödet?”

Och tack Walkin Media för bilden…