Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 05:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2012/06/25/1-1-i-genrepet-mot-mff/

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

1-1 i genrepet mot MFF

Rätta artikel

Ner till Malmö, alltså. För träningsmatch mot MFF på Swedbank. Vi hade skador och sjukdomar att brottas med - Erik, Mendes och Tobbe Eriksson saknades - och Nanne testade Thorbjörnsson som central mittfältare ihop med undertecknad.

Vi körde med följande gäng:

Etrit

Emin, Paulus, Nenad, Jörgen Diouf, Rydström, Thorbjörnsson, Gutu Sebastian, Abiola

Jag gick igenom grunderna med Thorbjörnsson, om bollen är där ska du göra si och så, men kände mig tämligen lugn. Thorbjörnsson har ett mittfältsspel i sig, i sitt sätt att spela mittback och steget där emellan är inte gigantiskt. Jag menar, jag är ju obesegrad i Allsvenskan som mittback…

Och Thorbjörnsson gjorde det bra. Spelade enkelt, lugnt, tryggt.

När vi kom ut till uppvärmningen öste regnet ned. Och det regnade under stora delar av matchen, men hellre regn än kraftig vind. Och kraftig vind slapp vi.

Ambitionen med matchen var att agera som ett kollektiv, att försvara oss väl. Första 20 hade MFF mycket boll och skapade en mängd hörnor. Men förutom ett bra volleyskott av Durmaz skapade MFF inga heta chanser. Vi var slarviga när vi väl hade bollen. Och gav bort den för lättvindigt. Men efter drygt 30 minuter blev det bättre. Och vi fick längre anfall och Sebastian kom fri efter fyndigt kombinationsspel, men Dahlin räddade.

I andra halvlek hade vi ett bättre eget spel, men MFF fortsatte skapa många hörnor (jag tror att de till slut hade 18 stycken). Via bra spel tog vi oss fram längs högerkanten, Emin Nouri kom loss, slog ett inlägg mot bortre stolpen och där dök Sebastian upp och nickade behärskat in 1-0. Sista kvarten spelade MFF långt och rakt och kanske föll vi lite väl djupt med backlinjen, kanske bjöd vi i onödan på ytor och i 86:e minuten nådde Ranegie högst och nickade in 1-1.

Roligast under matchen var dock när Daniel Larsson sparkade mig på hälarna och jag fick frispark. Ivo utbrast: "Du får frispark bara för att det är du!!" Som om jag någon gång fått någonting av domarna tack vare att jag är jag! Det är ju snarare tvärtom. Att jag inte får någonting på grund av att jag är jag.

Paulus slet som ett djur i matchen. Och avslutade tillställningen med att bli skjuten i skrevet. Inte så roligt. Men då är det roligare att lyssna på när Paulus bror Niila gör en fin cover på en Rihanna-låt.