Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 15:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2012/07/21/fran-varmen-till-kylan/

RYDSTRÖM – OM KAFFE, FOTBOLL OCH ALLT ANNAT

Från värmen till kylan

Vi lämnade Kroatien, värmen, en väldigt fin insats i en svår bortamatch och vi lämnade Osijeks främlingsfientliga fans och deras idioti och landade i Kalmar och möttes av regn, blåst och kyla och vi möttes av samma idioti och främlingsfientlighet här hemma.

Som så många gånger förr är SD:s Thoralf Alfsson den som spyr ut giftet.
Thoralf Alfsson, invald i riksdagen, INVALD I RIKSDAGEN, bloggade och i vanlig ordning var det svepande, generaliserande, fördomsfullt.

"För varje somalier som får uppehållstillstånd i Sverige så ökar penningströmmen från Sverige till terroristorganisationen Al-Shabaad och mängden av drogen Khat i Sverige ökar:"

Så skriver alltså Thoralf Alfsson. Snacka om att klumpa ihop människor. Att tillskriva  kollektiv extrema handlingar.

Och det otäcka är att - hur ska någon som får en sådan generalisering kastad mot sig kunna försvara sig? Anklagelsen är så svepande och absurd och så fort man börjar argumentera för sin oskyldighet har man färgats av giftet från anklagelsen och det är svårt att frigöra sig och det blir en diskussion på den anklagandes villkor och här gäller minsann inte att man är oskyldig till motsatsen har bevisats, här räcker det att ryktet, fördomen, idiotin formuleras i ord för att det ska bli en sanning.

Kanske borde man bara tysta ner det? Samtidigt tror jag och jag tror hårt på det - att vi är många som ser och förstår och som anser att sådant som Thoralf Alfsson vräker ur sig är livsfarligt och lögnaktigt och då måste vi lyfta upp det.

Thoralf Alfsson har blivit polisanmält för sitt blogginlägg.

Som vanligt - jag vet inte vilken gång i ordningen - spelar Thoralf Alfsson ut offerkortet. Det är alltså synd om Alfsson. Att han blivit polisanmäld menar han beror på att man vill tysta honom eftersom han skriver om de problem som finns i samhället.

Nej, Thoralf Alfsson, du skriver inte om de problem som finns i samhället. Det du gör är att du tar en sak och gör den tio gånger större eller hundra gånger större, du hittar på och förvanskar och du har blivit polisanmäld eftersom du klampar runt i ett gyttjigt och illaluktande hets mot folkgrupps-träsk. Det är för sättet du uttrycker dig på som du blivit anmäld. Inga andra anledningar.

Thoralf Alfsson väljer dock att leka martyr.

"Att föra en öppen debatt om ett känsligt ämne i det politiskt korrekta Sverige är inte lätt, för att inte säga omöjligt." skriver han.

Tja, vad ska man säga? Thoralf Alfsson förnekar sig inte. Att generalisera, att vara främlingsfientlig och gravt fördomsfullt är alltså, enligt Alfsson, att föra en öppen debatt? Det säger i så fall väldigt mycket om hur han ser på en öppen debatt.

På det stora hela är det ett tröttsamt resonemang han för. Politiskt korrekt Sverige? Om det betyder att man är politiskt korrekt för att man vill föra sig med sanning och nyanser, då är det fler som borde vara politiskt korrekta.

Thoralf Alfsson har en skev verklighetsuppfattning och när han berömmer sig för att vara den som tar debatten har han missförstått väldigt mycket. Vi är många som tar debatten, som diskuterar för- och nackdelar i samhället, som strävar efter förbättringar och som inte blundar för avigsidorna av mänskliga möten. Thoralf Alfsson är emellertid inte en av dem.

Han är en som alltid letar fel hos ANDRA. Som delar upp människor i VI och DEM. Som vill avgränsa, begränsa, exkludera och som misstänkliggör hela folkgrupper utifrån etnicitet, ursprung och religion.

Det enda Thoralf Alfsson gör med samhällsdebatten är att brutalisera den.