Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 07:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2013/02/17/fodelsedag-i-la-manga/

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

Födelsedag i La Manga

Klockan ringde och jag drog för gardinerna i vårt rum. Utsikten över La Manga-dalen. Golfbanorna. För första gången på en vecka var det molnigt. Nästan disigt. Jag svor tyst för mig själv. Det var ju min födelsedag. Skulle jag inte få fint väder då? Thorbjörnsson pustade och stönade, han lät som den 37-åring jag var, men snart hade han rosslat igång och vi pallrade oss upp till matsalen för att äta frukost.

Jag skulle fira min födelsedag på fotbollsplanen. Dubbla träningar väntade och jag fick mina fotleder tejpade av Kjell Svensson och när jag låg på britsen tänkte jag på andra födelsedagar. Sedan jag fyllde 17 har varje födelsedag varit underordnad Kalmar FF. Träningsläger, träningsmatcher, vanliga träningar och direkt kom min 18-årsdag upp på näthinnan. Jag var blyg och osäker, vi hade tränat på Södra Utmarkens grusplan och efter träningen hade vi teori och mat på kansliet på Fredriksskans och dåvarande lagledaren Thomas Hansson fick alla att hurra till min ära. Jag skämdes, men uppskattade Hanssons initiativ. Eller min 30-årsdag. På Parken i Köpenhamn och 1-1-match i Royal League mot FCK.

Och när vi tränat en stund sprack molntäcket upp och på några sekunder förbyttes molnighet till gassande sol och vi fick ta av oss vindjackorna och de långärmade tröjorna, vi började svettas ymnigt och mellan träningarna mös vi i solen och jag fick ett grattis-sms av Rasmus Elm:

Gratulerar! Har något hänt med kroppen under natten? Stelare? Mindre cellförnyelse? Höftkulan sliten? ;-)

Jag kände efter. Men nej, det kändes som vanligt. Och jag var pigg även efter dagens andra pass. Den avtagande cellförnyelsen som Rasmus hintade om hade hittills inte gjort sig påmind.

På kvällen, när vi åt mat, kom Nenad och Nouri med en inköpt tårta och jag blev en smula rörd. Killarna i laget hurrade för mig och lite senare på kvällen drack vi kaffe och åt muffins i vår lägenhet. Erik H bjöd på en tvåliters Coca-Cola och Etrit gav mig en chokladask. Fina pojkar.

Thorbjörnsson och jag hann också hälsa på Rasmus Elm med familj på CSKA:s hotell. Rasmus hade först tänkt köpa en flaska schampo eller en burk gelé i födelsedagspresent till mig, men valde till slut fin choklad och jag tackade honom för hans kloka val. Och apropå schampo. Och hår. CSKA:s Honda, spelaren, alltså, hade flugit hit sin frisör. Från Japan. Och det gjorde han tydligen även i Ryssland. Frisören fick flyga från Japan, klippa Honda och sedan flyga tillbaka. Det måste vara en riktigt bra frisör.