Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 22:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2013/08/10/stryk-i-boras/

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

Stryk i Borås

Rätta artikel

Jaha. Det blev inte riktigt som vi hade önskat. Eller som jag spekulerade här i bloggen tidigare i dag. Jag trodde att vi skulle kunna utnyttja att Elfsborg kom till matchen med stor besvikelse efter CL--kvalet. Sätta press på dem, vara aggressiva, vinna bollen högt och sedan styra matchen med vårt passningsspel. Så blev det inte.

Elfsborg vilade några stora namn, bland annat Bangura. Men Keene gick in och spelade funktionellt och uppoffrande och på mitten fick Anders Svensson tag i bollen allt som oftast och om bollen kom förbi honom spelade Elfsborgs backlinje stötande och uppklivande.

Våra anfall blev väldigt korta och efter en stund var det som om vi blev fega, vi ville inte ha bollen och bollhållaren blev isolerad, ensam. Det gav ett tröttkört (Lennartsson erkände just det efter matchen, att de i princip bara försökte överleva) Elfsborg energitillförsel och deras höga press gjorde oss en smula rådvilla.

Det var en matchutveckling vi inte ville ha och vi räddades av att Etrit Berisha svarade för några svettiga räddningar.

I halvtidsvilan pratade Nanne om att vi inte kunde vara nöjda, att vi var tvungna, var och en, att höja oss och att vi inte kunde vara rädda för att ha bollen. Och att vi var tvungna att acceptera att lyfta bollen från Etrit och sedan försöka vinna flera andrabollar på mittfältet.

Jag tycker att vi blev bättre inledningsvis i andra halvlek. Vi var inte briljanta, vi hade fortfarande ett tämligen svagt passningsspel, men vi fick ett tajtare lag och vi tyckte att vi började komma in i matchen. Det fanns situationer som kunde ha givit oss lägen.

Precis då gör Elfsborg 1-0. Jag värmde upp och kunde inte riktigt se situationen, men det gav Elfsborg ny energi och de tog över spelet och när de en stund senare tröttnade och drog hem sitt lag kunde de spela på resultatet. Vi bytte in McDonald och Romario (jag blev kvar på bänken matchen ut) och lyfte upp Ludvig Öhman på topp och tanken var att vi skulle spela rakare, längre, men vi hade svårt att vaska fram några klara lägen.

Bittert.