Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-05 08:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2013/09/29/bra-tryck-pa-gfa-och-sa-seger-mot-blavitt/

RYDSTRÖM – OM KAFFE, FOTBOLL OCH ALLT ANNAT

Bra tryck på GFA och så seger mot Blåvitt!

Derbyseger i tisdags och ibland kan man ha svårt att ladda om efter en mental urladdning.
Men det fanns inga sådana tendenser när vi i dag tog oss an IFK Göteborg.

Nanne vaskade om i laget. Ludvig Öhman var skadad och Nenad gjorde blott sin tredje match från start i mittförsvaret.
På mittfältet flyttade Tobbe Eriksson ut till höger, jag och Melker startade centralt och Björnar, som inte spelat så mycket på sistone, gick in till vänster. Framåt valde Nanne McDonald och David.

Vi visste att IFK Göteborg gillar att kontra på sina motståndare och Nanne beordrade aggressivitet när vi tappade bollen. För att döda deras kontringar. Vi visste också att Blåvitt ofta vann mittfältskampen centralt, Jakob Johansson och Philip Haglund är två starka bollvinnare, och vi var överens om att inte ge oss utan kamp.

Vi påpekade för varandra att vi kunde spela utan press, att vi var tvungna att hjälpa varandra när vi hade bollen på ett mycket bättre sätt än när vi mötte Öster och jag fick en bra känsla redan från start.

Jag tycker att vi snabbt var hetare och tajtare än Blåvitt. Vi fick tag bollen och kunde etablera spel på Blåvitts planhalva. Det var en period mitt i första halvlek då vi gav bort bollen för enkelt och därmed fick svårt att komma upp med laget, men annars lyckades vi vara aggressiva och tämligen lugna med bollen.

Jag hade en del diskussioner med domaren. Jag tyckte att Johansson och Haglund kom för lätt undan när de gång på gång stoppade upp vårt spel med fult spel. Varje förseelse för sig var inte värd ett gult kort, men när det skedde utstuderat flera gånger i följd borde domaren ha varnat dem.

I ringen inför andra halvlek berömde jag vår attityd, men betonade att vi var tvungna att stå upp lika bra i andra halvlek. Vi har tidigare haft en tendens att bli försiktiga efter pausen. Haft svårt att komma i gång. Men nu var det vi som tog tag i spelet. Fast Blåvitt var inte ofarligt, Hysén var väldigt nära att sätta 1-0 när han smög upp bakom Thorbjörnsson, men bollen tog i burgaveln.

Sedan ställde vi om snabbt efter en Blåvitt-hörna. Tobbe Eriksson snappade upp Haglunds nickpassning, hade med sig Björnar, som fick bollen och tog några kliv in i banan. Och skruvade urläckert in bollen otagbart för Alvbåge.

Erik Israelsson kom in strax därefter, Björnar hade ont, och Erik och jag slutförde matchen centralt på mittfältet.
Och en kort stund efter ledningsmålet fick Melker in bollen till Tobbe, som stötte bollen till David, som tog fram vänstersläggan och dunkade bollen i samma hörn som Björnar.

Två väldigt vackra mål och nu kokade det bland de drygt 7000 på GFA.

Det kändes lugnt och stabilt, vi hade kontroll. Men så från ingenstans hamnade bollen hos Hysén i vårt straffområde och han reducerade.

Då återstod drygt en kvart och Blåvitt började lyfta långt. Vårt motdrag var att flytta ner David Elm som en extra mittback och han gjorde ett gott jobb, men vi föll för djupt med vårt lag och det blev situationer strax utanför och i vårt straffområde och på övertid kvitterade Blåvitt. Men domaren hade sett att Bjärsmyr knuffade David och blåste frispark.

Jag kan inte avgöra om det var ett riktigt domslut. Jag vet dock att det i övrigt var på det sättet att alla tveksamma domslut gick i Blåvitts favör.

Vi redde ut stormen och fick jubla med vår publik och det kändes förbannat gott.

Nu har vi 43 poäng och eftersom HIF senare på kvällen tappade poäng mot Elfsborg är vi bara tre poäng efter tredjeplatsen.

Vilken bonus!

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt