Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 18:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2013/12/13/i-dag-ar-en-sorglig-dag/

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

I dag är en sorglig dag

Vi fick beskedet i dag. Att Johan Akinder har gått bort, blott 40 år gammal.

Och det är svårt att ta i, att förstå.

 

För mig var det en person som verkligen visade vad lojalitet och klubbhjärta var för något. När jag började spela i Kalmar FF fanns han redan där. Inte i organisationen, men runt föreningen. Som fanatisk supporter.

 

Jag brukar prata om personer som betytt mycket för mig i utvecklandet av en förståelse för Kalmar FF. Personer som fått mig att inse vilken ära det är att representera Kalmar FF. Och Johan Akinder var en av dem personerna.

 

När jag började spela i Kalmar FF:s A-lag var Akinder en drivande gestalt i supporterföreningen, men de senaste åren hade han alltmer glidit in i Kalmar FF:s organisation och när han gick bort var han anställd av Kalmar FF och jobbade på kansliet. Fast han gjorde mer än så. Följde med Tipselit på bortamatcher, skrev texter till hemsidan, ryckte in som materialare och om någon fotbollssupporter i England med fäbless för obskyra samlarobjekt mejlade Kalmar FF och undrade om de kunde få köpa ett matchprogram för någon av våra matcher så var det Akinder som ordnade att det skickades ett matchprogram till vederbörande.

 

För Akinder visste vad ett äkta supporterskap innebar.

 

Timmarna han lade ner på Kalmar FF var oändliga. Och även om han hade haft en månadslön värdig en välbetald VD för ett gigantiskt företag hade Akinder varit underbetald.

 

Hans lojalitet mot Kalmar FF var obrottslig. Vi hade kunnat trilla ner i division III, Akinder hade ändå lagt ner sin själ i att följa och stötta och om han någon gång var besviken på oss spelare efter en mindre bra prestation lät han aldrig det komma fram när vi pratade med honom, han var alltid positiv och glad. Man kände att han trodde på oss. Oavsett vad.

 

Det finns mycket jag kan skriva om honom. Mycket som jag borde skriva om honom. Men det är svårt att sortera tankarna just nu.

 

Fan.