Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-04 11:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/rydstrom/2013/12/27/debatten-far-eget-liv-och-fortsatter/

Rydström – om kaffe, fotboll och allt annat

Debatten får eget liv och fortsätter

På ett sätt är man en dåre som ger sig in i en debatt som den här. Det finns redan fixerade åsikter, redan uppsatta läger och man anses tillhöra någon sida utifrån enstaka åsikter och detsamma gäller kanske också Zlatan, vi och jag tillskriver kanske det han säger lite väl stor innebörd, skulle man sitta ner och samtala med honom skulle han kanske ge uttryck för helt andra åsikter, vad vet jag.

 

Men offentliga debatter blir på det här sättet. Och ofta får de eget liv och sticker i väg åt olika håll.

 

Så även om man är en dåre som ger sig in i debatten ångrar jag inte att jag gör det. Även om vissa bara ser rubriker och utryckta citat.

 

Jag bloggade alltså om min syn på saken och sedan ringde Fotbollskanalen och Expressen och jag måste säga att webbversionen av min intervju med Expressen blev väldigt nyanserad och fin, Jens Dahlkvist, som gjorde intervjun, ansträngde sig verkligen för att få med alla sidor av saken, vilket inte är det enklaste, då jag körde "å ena sidan" och sedan "å andra sidan" mest hela tiden.

 

Jag hann också vara med P3.

 

Och allt jag säger och skriver i frågan är - egentligen - uppmaningar och reflektioner till mig själv.