Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 07:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/simassthlm/2009/01/18/artister-som-valjer-bort-media-1135/

Simas STHLM

Artister som väljer bort media

I dag skriver DN Kultur en artikel (finns ej på nätet) om svenska popartister som inte är så förtjusta i att diskutera precis allting med journalister. Bland annat tas den intervju med Nordpolen (Pelle Hellström) i TV4 Nyhetsmorgon, som jag har skrivit om här tidigare i veckan, upp i texten. Nordpolen förklarar själv för DN-reportern varför han i TV4-intervjun inte ville svara på vad för slags musik han gör och hur den låter: "(...) Som artist måste man inte prata om allt. Det är konstigt att det inte passar att vara sig själv. Det får mig att tänka på skoltiden."


Något som framför allt är konstigt i den här diskussionen är att det bara är Pelle Hellström som får förklara varför han agerade som han gjorde. Snarare är det ju TV4:s programledare som borde få stå tll svart för att de läxar upp en artist i direktsändning på ett direkt oförskämt sätt. Det skulle heller inte skada om TV4 gjorde en utvärdering av nivån på frågorna i de artistintervjuer de gör i sina soffprogram.