Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 03:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/singelbloggen/2009/12/21/hej-da-5668/

Singel i höst

Hej då!

Vänner och partikamrater (jag skojade bara lite där):

Det är dags att säga hej och tack! Jag kastar in handduken nu. Loggar ut, lägger ned, slutar.

Det har varit otroligt roligt och intressant att få vädra mina åsikter här och få era synpunkter. Ja, kanske inte den där Agnetas – vem den övermänniskan nu är – men i övrigt så!

Först trodde jag inte att jag skulle bli påverkad av att skriva om mig och mitt universum. Men ni och bloggen har faktiskt hjälpt mig att lära känna mig själv. Förstå vem jag är i relation till alla er andra. Tack!

Om mitt liv blir bättre på grund av det? Nja, det vet jag inte riktigt. Kanske på sikt. Men det är också skönt att förstå att jag, trots allt, är en ganska vanlig typ.

Att min ledsenhet finns hos de flesta.

Och min ensamhet också.

Och att vi är många som presterar oss näst intill sjukdomsgränsen.

Att känslor är nästan allt vad livet består av – även om vi påstår något annat.

Men ofta är jag glad också! Tacksam över allt jag har fått och över att ha fått möta er. Bra på att festa och skratta.

Extra spännande har det varit mer er män. Ni tycker så mycket, engagerar er och det gillar jag. Även om kvinnorna – som alltid – också har haft en massa kloka inlägg. Men det är ingen bristvara. Hela Södermalm (och säkert Sverige) är fullt av reflekterande kvinnor som talar om relationer.

Älskade män! Mitt intryck är att ni är förvirrade. Inte riktigt fattar att vi är många som älskar er! Bara för att roller förändras betyder inte det att mannen i sig är omodern eller hatad. Inte The New Kind of Man i alla fall…

Många män har berättat att de inte vågar ta kontakt, flirta eller prata med kvinnor. Att de inte vet hur de ska vara. Macho men ändå inte.

Och det är så klart svårt. Jag har inget svar. Och det finns nog, gud ske lov, många skiftande ideal i detta land. Men jag vågar faktiskt lova att de allra flesta kvinnor gillar män som vågar fråga och som har ett förslag, som inte skäms för sig själva. Men som också kan ta ett nej av en kvinna utan att känna sig skymfade och börjat raljera om feminism.

Som är varmhjärtade.

Som vågar öppna ögonen och se.

Som omfamnar det nya.

För precis som hos grottmänniskorna – som alla älskar att nämna i tid och otid (suck) – så finns det överlevnadsstrategier nu också. Den handlar dock föga om att skydda sin hona och annat jams.

Överlevnad idag är något helt annat: Nämligen att hänga med i tiden. Att våga förändras och bära upp nya roller. För det enda som är konstant idag är just det: Förändringen. Den man – eller kvinna för den delen – som klarar det är 2000-talets vinnare. Den klarar av att skafta både pengar och status och kärlek… och lycka.

Kärlek som vi alla behöver, massor, hela tiden. Och sex så klart!

Tack för att ni har lyssnat och engagerat er och ha nu en härlig jul. Ensamma eller ihop.

Önskar

Isabella

Psst! Om jag fortfarande är singel? Ja, vad tror ni själva?