Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 02:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/skidbloggen/2011/03/01/hur-gar15-km/

Skidbloggen

Hur går15 km?

Rätta artikel

Liksom igår inför damernas tio km visar jag upp julens tippning på 15 km herrar som just startat:

Cologna, 2. Legkov, 3. Gaillard,  4. Northug, 5. Bauer, 6. Rönning

Svårtippat här också. Man kunde förordat Martin Johnsrud Sundby framför Eldar Rönning. Och skall Bauer hålla den här säsongen? Gaillard är en ren chansning, på intuition, ungefär som när man satsar på nummer vid rouletten. Är Northug i form skall han vara bland de sex, kanske på pallen, men herregud, han blir väl fyra någon gång han också… Daniel Rickardsson hade det varit frestande att ta med, eller Johan Ohlsson, men jag tror helt enkelt inte att de fixar det -- men hoppas att jag har fel, någon av de två förtjänar en VM-medalj. Troligen kan man tippa bättre efter Tour de Ski, men just därför gör jag det nu. Jag hade Jauhojärvi på jaktstarten, men kanske hade han passat bättre här?