Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 12:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/skidvm2013/2013/02/27/tomba-alltid-i-centrum/

SKID-VM 2013

Tomba - alltid i centrum

Tomba la bomba är alltid lika het oavsett sammanhang. Det behöver inte vara utförsåkning för att Tomba ska trivas. Under VM i längdskidor passade mannen från San Lazzaro di Savena på att visa upp sig under en galamiddag i Predazzo. Att säga att alla ville bli fotograferade med Tomba, som vann OS-guld i slalom i Calgary 1988 och avslutade sin storhetstid med VM-guld i storslalom i Sierra Nevada 1996, vore att överdriva. Men många, många passade på tillfället att bli förevigade med superstjärnan. När all mat, sju rätter ungefär, var serverade kom kockarna ut och Tomba var inte nödbedd. Om ingen kom och ställde sig intill, eller satte sig i knät, mest damer, så reste sig Tomba upp och vände sig om för att liksom visa alla i festlokalen att han faktiskt var på plats. Men han gjorde det rätt elegant, som det anstår en italienare.