Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 21:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sminkbloggen/2009/05/27/sminkad-och-klar-pa-fem-minuter-3237/

SMINKBLOGGEN

Sminkad och klar på fem minuter!

Jag älskar att stå framför spegeln en lång stund innan jag ska iväg. Att välja ögonskugga som matchar  kläderna (eller, i ärlighetens namn blir det ofta tvärtom...), ett läppstift som matchar humöret och en foundation som matchar vädret hör till dagens höjdpunkter och jag går mer än gärna upp en stund tidigare för att hinna med min morgonritual.

Men
ibland hinns det bara inte med. Man måste kasta sig iväg på studs och visst, det kan vara en av de dagar då jag inte vill ha smink och då är det ju bara att gå.


Men lite kul vill jag oftast ha, hur bråttom det än är.

Här är
min Mission Impossible-låda:Mineralsmink
är super när man har jättebråttom. Jag vill gärna ha täckning och inget glitter och Lily Lolo är ett bevis på att kvalitet inte alltid måste kosta skjortan. 250 kronor kostar mineralpudret, några svep med det över ansiktet, en liten gnutta rouge på kinderna, här också från Lily Lolo, och jag är egentligen redo att gå.

Och nej
, jag är ingen perfekt människa, men jag är glad när jag kan göra val som känns bra – Body Shops kabukiborste av syntethår, 295 kronor, känns bra – den är lätt att arbeta in mineralpudret med och inga djur har fått sätta livet till för dess skull.


Dermalogicas Total Eye Care är en ögonkräm med pigment i, om jag har bråttom hoppar jag över concealer och låter den göra hela jobbet.

Hur bråttom jag än har hoppar jag inte över Elizabeth Ardens Advanced Eye-Fix Primer, en primer för ögonlocken gör arbetet med ögonskuggan lättare och ljusar upp ögonpartiet. Macs concealerborste är en annan av mina faoritborstar för att komma åt ända in i ögonvrån.


Isadoras Lift & Define ögonbrynspenna med brun färg för att fylla i bryna i ena änden och ljus rosa för att pigga upp ögat under ögonbrynet är smidig och snabb. Lite genomskinlig ögonbrynsgelé, här Ardells Brow Sculpting Gel, fixerar bryna och voilá – hela underarbetet är klart på tre röda.

På två minuter till hinner jag med lite färg. Håkanssons The Shadows, är safeproof som ögonskuggor när man har bråttom. Jag hoppar över avancerade skuggningar och mörka skuggor och en ljus duoskugga med skimmer, som Cliniques lilla blomformade Fresh Bloom Eye Shadow, är ett annat sätt att snabbt få pigga ögon.


Om det trots allt är en svart eyeliner-dag ger L´Oréals Kohl Minerals en snygg, lagom suddad linje, men att ta tio sekunder extra för att jobba in färgen i borsten är det väl värt för att slippa svart skugga i hela ansiktet…


Om jag ska ha mascara en sådan här dag får det vara något enkelt – inga specialborstar som kräver stadig hand och fix och trix. Max Factor 2000 Calori fixar till och med böjet så jag kan strunta i ögonfransböjaren och Yves Saint Laurents Faux Cils ger långa fransar utan kladd.


Och på de två sekunder jag har kvar tar jag med mig ett läppglans för att freestyla på väg till bussen, här Cliniques Long Last Glosswear.


- hur gör ni? Vad gör ni om ni bara har fem minuter på er?