Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sminkbloggen

Varken eller – sagan om de små jojobapärlorna

Ni som följer den här bloggen vet att jag älskar sagor. Ibland tror jag att vi som hänger på Twitter innerst inne är opublicerade tonårspoeter som strävar efter upprättelse och väntar på det stora genombrottet.

Minns ni sagan om kungen som fördrev sin drottning och lät henne komma tillbaka om hon lyckades resa utan att gå, men utan att åka, inte klädd, men inte naken, tomhänt, men med en gåva?

Ungefär så är det med Md Skincares Creamy Cleansing Polish för kroppen. Inte en peeling, inte en duschkräm. Inte en fuktkräm, inte en tvål.

Med små pärlor gjorda av jojobavax gnuggar den huden mjuk och len, utan att på något sätt riva som en skrubbkräm. Efteråt känns huden så len, så len, som om den hade bestrukits med silke.

Priset hör också till sagornas värld, 439 kronor för en tub med 150 gram. Fast å andra sidan är den något av det drygaste jag har prövat. En liten klick räcker till ben, armar och mage och eftersom den är så skonsam kan massagen hålla på i evighet. Och att den doftar citrus gör mig absolut ingenting

Nope, alla drömmar och sagor är definitivt inte till för vardagsbruk.

Men vad vore vi om de inte fanns?

P.S. På tal om sagor och drömmar – ni som inte är sminknördar kan säkert undra hur man kan sukta över något som faktiskt inte finns. Ännu.

Chanels nagellack Le Vernis i färgen Jade väntas inte komma till sminkdiskarna förrän tidigast oktober.

Det hindrar inte att det redan har hypats på sminkbloggar världen över.

Från början använde Chanels creative director for makeup, Peter Philips, nagellacket på modellerna på catwalken.

Intresset blev enormt och på style.coms skönhetsblogg kunde vi för ett par veckor sedan läsa att nu har nagellacket äntligen börjat tillverkas.

Och när jag fick se att någon faktiskt på riktigt doppat fingarna i den härligt åtrådda burken måste jag bara erkänna – jag blev grön av avund!

Så, vad suktar du efter just nu? Något jag missat att jag borde sakna?