Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-07 03:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sminkbloggen/2009/07/09/lyx-vs-budget-purple-rain-4173/

Sminkbloggen

Lyx vs budget - Purple Rain

Jo, jag erkänner - jag tyckte det här var himla kul!

Jag vet inte om det var den befriande känslan av att ha en färg på varje finger, eller om jag bara tar ut min träbåtsabstinens genom att lacka lager på lager på lager lack på naglarna, i stället för på ett välslipat båtskrov.

Den här gången har jag förflyttat mig åt andra hållet på färgskalan. För lika hastigt som sommaren svepte in, känns det som att den har svept förbi.

Här är fem härlig lack för regniga dagar - mina allra speciella Purple Rain-favoriter:

Viva la Diva i färgen nummer 106, kostar 50 kronor, Bermuda Shorts från Essie, 110 kronor, Purple Candy från Dior, 215 kronor, Bezzie Mate från Butter London, 130 kronor och Fuchsia från Estée Lauder, 175 kronor.

 

Viva la Diva, 50 kronor. Härlig nyans, precis lagom mycket blått, utan att bli lila. Fin glans, täcker snyggt och torkar snabbt. Min personliga favorit av de här fem. 

Bermuda Shorts från Essie, 110 kronor. Blåare i nyansen. Får en matt finish som nog passar snyggast på riktigt korta naglar. För dig som vill prova på trenden med matta nagellack redan nu. Blir dock något blankare dag två. Lättlackat och torkar snabbt utan att kladda. Det blåaste av lacken i testet (lacket på pappret till vänster om min nagel gör färgen mest rättvisa, men den matta finishen syns bäst på nageln).

Dior Vernis i färgen Purple Candy, 215 kronor.  Lanseras tillsammans med Bubblegum-färgen i inlägget nedan, men är mycket mer sofistikerat. Det här lacket skulle jag gärna matcha med jeans och vit skjorta i sommar. Snygg glans, en lite mörkare ton som inte lika i ögonenfallande som Viva la Diva-lacket. Lätt att få på, torkar bra och sitter på länge.

Bezzie Mate från Butter London, 130 kronor. Butter London är ett roligt märke, som ofta kommer med trendfärger tidigt och dyker upp på kändisarnas naglar på röda mattan.
Men jag måste fråga - vad är det med flaskan???? Jo, jag gillar fyrkantiga nagellacksflaskor, det gör dem mycket lättare att förvara. Men korken till Butter London är svår både att skruva av och att skruva på, jag vill att sådant ska gå snabbt och lätt!
Nej, ett minus för det! Lacket är lätt att måla i tunna lager, det behövs ungefär tre lager innan jag tycker att det ser riktigt snyggt ut och det tar ett tag innan det torkar.

Pure Color Nail Laquer i färgen Fuchsia från Estée Lauder, 175 kronor. Färgen går, som namnet antyder, mer åt fuchsia. Det får vara med i testet eftersom jag fortfarande tycker att fuchsia-färgade läppar hör till den här vårens snyggaste. Generellt sett brukar jag faktiskt ha lite svårt för Estée Lauders nagellack.
Jag har varit med om att de tappar glansen och ser tråkiga ut redan andra dagen. Men det här blir snyggt på och täcker bra. Ett litet minus för att det tar en stund innan det torkat tillräckligt för att man ska kunna måla på nästa lager - en liten varning för bubblor om du är för het på gröten!.