Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-28 09:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sminkbloggen/2009/08/18/langa-fransar-till-varje-pris-4347/

Sminkbloggen

Långa fransar – till varje pris?

Jag har sett ganska rolig ut de senaste veckorna.

Jag vet att mina inlägg där jag testar olika produkter lyx vs budget är väldigt populära och därför har jag nu raddat upp inte mindre än fyra olika produkter som påstår sig kunna göra ögonfransarna längre och vackrare.

Enligt förpackningarna ska det ta minst fyra veckor innan man märker något resultat och för att inte hålla er på sträckbänken till långt in i september tänker jag avslöja resultatet av jämförelsen mellan två av produkterna redan nu.

Resten kommer om fyra veckor och då hoppas jag att jag kommer att se ut som en normal människa igen. Förhoppningsvis med långa och vackra ögonfransar på båda ögonen…

Lipocils näring för ögonfransar från Talika kostar 215 kronor och tas på varje kväll som en mascara. Den får vackert testas på mitt vänstra öga.

Neulash, som är en nyare produkt på den svenska marknaden, kostar 1.595 kronor och tas på varje kväll före läggdags, ett tunt streck längs fransraden, precis som en eyeliner. Varsågod – högra ögat är all yours!

De första veckorna märker jag ingenting särskilt, men efter ett par veckor börjar fransarna på vänsterögat se betydligt längre ut än de på högerögat. Budgetvarianten Lipocils leder över den dyrare Neulash alltså. Däremot ser fransarna på Neulash-ögat mörkare och tätare ut. Tyvärr antar också huden på ögat där jag tar på Neulash en mörkröd färg, som en oönskad eyeliner. Det står i broschyren jag får med att ett fåtal personer har märkt samma sak. Jag tillhör alltså dem.

. Efter ytterligare två veckor (lagom till att vi har nått så långt ut i skärgården att vi träffar på fler sälar än människor) har mitt öga med mörkröd eyeliner fått de längsta ögonfransar jag någonsin har sett. Vackert böjda blir de också, och när jag tar på mascara når vissa fransar ända upp till ögonbrynen.

Fransarna som fått Lipocils verkar dock inte ha växt ytterligare, däremot märker jag att fransarna på det ögat är tåligare än vanligt och jag tappar inte lika många ögonfransar som vanligt på något av ögonen.

Sammanfattningsvis
tycker jag att Lipocils är en prisvärd produkt för den som redan har ganska bra fransar men gärna vill göra dem smidigare och kanske något längre, medan Neulash är mer av en mirakelprodukt man kanske använder någon gång i livet, eller om man har extremt korta och glesa ögonfransar och vill testa hur livet kan vara med långa fransar.

Tyvärr är få mirakel gratis här i livet och i det här fallet innebär det också en risktagning – förutom risken att få en ofrivillig eyeliner i en rödgråten nyans har jag vissa dagar känt att det har runnit och svidit i högerögat, förmodligen de dagar jag utsatts för något annat jag är allergisk mot. Vänsterögat har däremot aldrig svidit och runnit under testperioden.

Lipocils får definitivt stanna i mitt badrumsskåp, men eftersom jag trots att jag har en liten harig läggning anser att man måste ta vissa risker här i livet för att växa så vet jag att Neulash också kommer att få göra ett och annat festligt återbesök.

Uppdatering 19/8-2009:

Ni är flera som velat se bilder - jag tycker egentligen att sådana här närbilder på ögonfransar är rätt läskiga, närbilder på människokroppen blir inte alltid så vackra.

Men här är de i alla fall, mina ögonfransar efter fyra veckor med Neulash och Lipocils. Se själv och jämför:

Ögonfransarna utan mascara. På högerögat (alltså till vänster på bilden) har jag använt Neulash och på vänsterögat (till höger på bilden) Lipocils.

Ögonfransarna med mascara.