Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sminkbloggen

Röda läppar - konturer utan gräns

Det började med Alexander McQueens omskrivna visning i Paris i våras.


Foto: Christophe Ena/ AP Photo


Modellerna hade målats med röda, nästan clownliknande läppar.

Och tro´t eller ej - men nu kan vi sakta men säkert kunnat se att allt fler nu låter läppkonturen växa lite ovanför överläppen.

Face Stockholms höstlook Artist´s inspiration leker med trenden och låter det mörkt roströda stiftet med namnet Beloved, 195 kronor, gå utanför konturerna.

I augustinumret av franska Vogue har Chanels creative director for makeup, Peter Philips, som också gjorde makeupen för Alexander McQueens visning, plockat ner trenden på jorden med röda, glansiga överläppar som går bara precis lagom för mycket utanför läpparna.

Jag vet att många tycker att den här trenden är gräsligt ful, själv tycker jag bara att det är roligt!

De gånger jag blivit sminkad av någon annan är det just läpparna som brukar fascinera mig mest, jag har alltid gått därifrån med en ny form på läpparna och funnit det inspirerande (om än kanske inte alltid lika roligt) att jag kan se ut som allt från Kajsa Anka till Miss Piggy eller bara en helt ny Malin.

Det är liksom själva charmen med smink, att också på ytan upptäcka att en människa är så mycket mer än det hon ser ut att vara.

Trixet för att lyckas med den här looken är förstås framför allt en rejäl dos med mod, nyfikenhet och tålamod, för att ta reda på exakt var gränsen för det gränslösa går för just dig och ditt humör. Och toppa det hela med mycket glans!!! Face Stockholm bjuder på glans på tub i produkten Glas Klar, 165 kronor, som penslas på ovanpå läppstiftet.

En bra läppenna och ett härligt läppstift som sitter där det ska gör förstås inte saken sämre.

Peter Philips använder Chanels Allure Laque i färgen Dragon, 360 kronor, som är både läppstift och läppglans på samma gång liksom Lancômes Fever Laque, 235 kronor, där färgen 104, är en av mina absoluta favoriter!

Om du vill smygprova den här looken själv ger William Wärnild, makeupartist för Make Up Store sina bästa tips:

"Vad jag kan rekommendera för detta är en röd läpppenna som man vässar noga så den är ganska vass utan att göra ont. Sedan utgår man ifrån amourbågen och gör läppkonturen lite störrre än normalt och sedan applicerar man läppstift med en pensel så man noga kan fylla ut läppen och få den så fyllig som möjligt samt skarp."

Själv använder han gärna en läppenna i det passande namnet Burlesque , 130 kronor, och ett läppstift i färgen China Red, 165 kronor.