Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-22 19:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sminkbloggen/2009/09/11/test-eyeliner-lyx-vs-budget-4519/

SMINKBLOGGEN

Test eyeliner lyx vs budget

Foto: Matt Sayles /AP Photo

Burleskartisten Dita von Teese fortsätter att inspirera som stilikon.

Niveas samarbete med underklädsdesignern Chantal Thomass har resulterat i en dramatisk femme fatal-look, med röda läppar och mörka ögon och Make Up Stores julkollektion Baby Doll går i samma tecken.


Man kan tycka vad man vill om trenden i sig, men rött läppstift och 50-talsinspirerad eyeliner kan i min mening pigga upp vilken trist vinterdag som helst.


Och i dag är det inte särskilt svårt att få till den rätta schvungen på eyelinern.


En flytande tuschaktig eyeliner är snyggast för att fullborda den här looken, här är fyra av mina favoriter just nu:

Urban Decays Ink for Eyes, 249 kronor,  Isadoras Fine Liner Eye Studio Carbon Black, 95 kronor, Face Stockholms Precision Eyeliner, 265 kronor, Isadoras Colorful Eyeliner 95 kronor.

 

En närmare titt på penslarna.

1.    Urban Decays Ink for Eyes, 249 kronor. Trots att det här inte är en tuschpenna utan en mjukare, mer geléaktig eyeliner får den vara med i testet. Anledningarna är flera. Ni vet redan att jag är en samlare av stora mått och den här dosan är så vacker att jag skulle kunna tänka mig att köpa den bara för att ha den i mitt badrumsskåp.
Den lilla spegeln är dessutom perfekt. Men inte nog med det. Eyelinern är helt underbart skön att ta på med den medföljande penseln, den glider på och ger en härlig, mjuk linje. Däremot har jag faktiskt svårt att bestämma mig för om jag ska kalla den för hållfast eller inte. Å ena sidan sitter eyelinern som berget närmast fransraden, den är nästan lite svår att få bort med rengöring. Å andra sidan tycker jag att linjen i övrigt har en tendens att flyta ut under dagen. Finns i flera färger, allt från knallgrönt till blått till svart… På bilden en brun variant.


2.    Face Stockholms Precision Eyeliner, 265 kronor. Har varit en trogen följeslagare I min necessär sedan vi först träffades. Blir otroligt snygg på. Kräver dock en väldigt stadig hand och att man känner till sina linjer runt ögonen – missar man riskerar den att flyta ut och det har hänt att jag varit tvungen att ta bort all ögonmakeup på morgonen och börja om från början. Inte alltid lika populärt…
Trots det är det här nog en av de sista sakerna jag skulle göra mig av med i min makeuputrustning, snygga burkar och penslar till trots, när det gäller den här är det det slutgiltiga resultatet som räknas! Min favorit!
Klarar definitivt ett och annat regnstänk eller en gråtattack.


3.    Isadoras Fine Liner Eye Studio Carbon Black, 95 kronor. En tunn spets gör den här lätt att applicera, men vill man ha en ordentlig linje som syns krävs en stunds arbete. Tyvärr blir spetsen lite mjuk och spretig efter några användningar och jag är rädd att den inte kommer att bli lika snygg när innehållet närmar sig botten i förpackningen. Färgen är fin, den ger ett mattare resultat än Face Stockholms Precision Eyeliner. Håller hela dagen.

4.    Isadoras Colorful Eyeliner, 95 kronor. Trots den till synes breda spetsen på penseln, som man doppar i en liten burk som gamla tiders gåspennor, är det väldigt lätt att få till en snygg linje med den här. Spetsen tål en hel del och den är så dryg att jag ibland har undrat om någon fyller på den i smyg.
Jag har inte lyckats tömma en hel burk och då har jag ändå slitit på den länge och väl. Perfekt stressredskap, det går lätt att få till en bra linje även på en skumpig buss. Yepp, jag har testat fler än en gång! Bästa budgetköpet för dig som vill ha en rejäl linje, däremot är det svårt att få till en riktigt tunn, exakt linje. På bilden en mörkt brun färg som ingår i Isadoras höstlook, Bohemian Rhapsody.

Lite mer inspiration? Eftersom Julia Skott härom dagen lade upp ett Youtube-klipp om hur hon får till den perfekta Dita von Teese-looken och jag inte kunde ha sagt det bättre själv så kommer inslaget här.

Enjoy!