Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sminkbloggen

Grå naglar – lyx vs budget (del 2)

Hittade du inte din nyans i förra inlägget?

Lugn, jag fortsätter testa.

Scratch Nails i färgen Just Mud, 130 kronor, China Glaze i färgen Cords, 98 kronor,Dior Vernis i färgen Silver Purple, 230 kronor.

Scratch Nails i färgen Just Mud, 130 kronor för 12 ml, är ett täckande krämlack i en nyans väldigt likt LCN Business Grey i förra inlägget. En snäll färg i ett snällt lack, särskilt för dig som vet med dig att du kan få allergiska reaktioner mot vanliga nagellack eller helt enkelt tycker att de luktar för starkt. Det kan se randigt ut när det målas på, men flyter ut över nageln när det torkar.

China Glaze i färgen Cords, 98 kronor för 14 ml, är nog min favorit ur China Claze höstkollektion Retro Diva, som består av 12 nyanser. Den är lite brungrå, bronsig i tonen och är en sådan där kameleontfärg som speglar av sin omgivning och passar till det mesta. Lite mer åt lila om man matchar med det, lite mer åt silver om det är vad som finns i närheten. Säkert supersnyggt till knallrött och mörkt brunt också.

Diors julkollektion för 2009 bjuder bland annat på ett mörkt lilagrått lack med namnet Silver Purple, 230 kronor för 10 ml. Det är lite svårt att få jämnt, på bilden är alla lacken målade i två lager, men jag tycker inte att det räcker för det här lacket. Det behöver minst tre lager för att få den där lite mystiska, obestämbara färgen jag tror man är ute efter. Hinner man bara vänta på att de extra lagren ska torka är det här ett lack som sitter på ganska bra och säkert kan bli en fullträff till nyårsfesten! (Nej, du behöver inte vänta så länge. Om du är nyfiken innan dess börjar kollektionen säljas första veckan i november.)

Scratch Nails i färgen Just Mud, 130 kronor, China Glaze i färgen Cords, 98 kronor,Dior Vernis i färgen Silver Purple, 230 kronor.

Tips på fler grå nagellack? Läs Grå naglar lyx vs budget (del 1).