Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-18 02:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sminkbloggen/2009/11/11/i-mitt-badrumsskap-scratch-nails-nail-food-5151/

Sminkbloggen

I mitt badrumsskåp - Scratch Nails Nail Food

En av de vanligaste frågorna jag får när jag skriver om nagellack är vad man ska göra åt torra, flisiga naglar som spricker och skivar sig.

Och jag har faktiskt ett hemligt knep. En liten mörk, gammeldags apoteksliknande flaska som står på hedersplatsen i mitt badrumsskåp.

Men hemligheter är liksom inte värda något förrän man delar dem med någon. Så håll till godo!

Det
finns ett liv före och ett liv efter.

Livet före mitt möte med Scratch Nails Nail Food och ett liv efter.

Om jag (ve och fasa!) skulle tvingas till att välja en enda produkt i mitt badrumsskåp som jag inte skulle klara mig utan så är det den här.

Scratch Nails Nail Food, 180 kronor för 10 ml.

Den gör naglarna starka, men fortfarande flexibla, den luktar ljuvligt av lavendel och jag sover bättre när mina händer luktar gott.

Dessutom är den något så fantastiskt som en nagelolja som går alldeles utmärkt att använda under nagellacket, och får det att fästa bättre, ungefär på samma sätt som en bra fuktkräm kan göra underverk med en foundation:

Många andra nageloljor stannar på ytan och gör så att lacket sitter sämre, den här ska masseras in innan man tar på nagellack, den tränger ner i nageln och gör nageln jämn och redo att lackas.

Förutom att naglar och nagelband känns mjuka och återfuktade blir naglarna starkare och min upplevelse är att det känns som att de växer snabbare, vilket säkert också kan bero på massagen nagelbanden får när man smörjer in oljan.

Mitt lilla husmorsknep för att se till att nagelbanden håller sig på plats är en hederlig, vanlig nagelborste.

Det enda jag har att klaga på är faktiskt flaskan. Den må vara hur vacker och fin och stilig som helst och föra tanken till gamla tiders apotek med dropp-pipen. Den har inte ändrats under de mer än 20 år produkten har funnits, men öppningen är för stor och det är alldeles för lätt att slå omkull den.

Och spilld nagelolja som kostar 180 kronor för 10 ml gråter i alla fall jag över!

Läs också: Tio tips för snygga naglar