Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 18:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sminkbloggen/2009/12/08/forbjudet-pa-naglarna-chanel-forbidden-5546/

Sminkbloggen

Förbjudet på naglarna - Chanel Forbidden

I dag bjuder jag på en NOTD med Chanels nagellack i färgen Forbidden, 245 kronor.

Det är ett av de nästan svarta, men ändå inte svarta, lacken ur Peter Philips kollektion Noirs Obscurs de Chanel.

När jag träffade honom frågade jag hur han får ihop svarta naglar och dramatiska kollektioner med Chanels tradition och varumärke. Han rättade mig försiktigt på sitt ödmjuka sätt: "Min 'svarta' kollektion innehåller inte en enda svart."

Och det har han så klart rätt i, kolla själva!


Medan jag glatt kastade mig över ögonskuggorna (till vissas förtret, till andras glädje) och det mörkt lila nagellacket Diabolic  har jag länge tvekat inför det bruna Forbidden.

I flaskan är lacket läskigt bajsbrunt och man behöver inte ha särskilt mycket fantasi för att förstå varför jag lite skrajset ryggat för att prova det på naglarna. Men väl på plats förvandlas det till en nästan magisk, mörk nyans, något obestämbar men i alla fall så långt bort från bajsfärgat man kan komma.

Och nej, det är inte avskavt om ni undrar vad de ljusa reflexerna är, det är det lilla dagsljus som sipprade ner från himlen just när jag tog bilden. Om ni tittar riktigt noga kan ni se grannarnas hus reflekteras i lacket också.

Jo, det hade varit roligare om det varit något mer spännande och förbjudet som gick att ana i nagellacket, men å andra sidan - dagen är långt ifrån slut än.