Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 16:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sondagsbloggen/2009/02/27/en-sann-miljovan-1831/

Söndag hela veckan

En sann miljövän

"Bli miljövän! Sätt på någon!"Den här kärnfulla tolkningen av DN Livsstils diskussion om sex och shopping hittade jag i bloggen Åresnö. Allt började med att vår nya relationsexpert Eva Sanner berättade i en intervju att hon trodde att vi skulle shoppa mindre om vi hade bättre sex:

"Någon sa till mig att vi i Sverige byter kök vart fjärde år. Om våra relationer fungerade bättre skulle vi sannolikt konsumera mindre, eftersom i skulle vara lyckliga på ett grundläggande och äkta sätt. Ibland är vi inte medvetna om vad vi saknar och försöker köpa oss lyckliga, vilket leder till överkonsumtion av saker, möbler, kläder, mat osv. Ju bättre sexliv, desto bättre för miljön, skulle man kunna säga!"

Men ni, kära läsare, verkar minsann veta vad ni vill. Vår läsaromröstning där vi ställde frågan om vad ni helst ville ha, "ett bättre sexliv eller ett nytt kök?" visade att en majoritet valde sexlivet framför köket. Men det var ändå en knapp tredjedel som valde ett nytt kök. Och så några fascinerande procent som inte visste vad de ville ha. Jag menar hur svårt kan det vara? Ett nytt kök eller sexliv - vad väljer man? Det är klart att man tar köket. Skämt åsido ­ jag tar gärna båda, tack, om det går bra.
 
Och vem är jag? Jag är biträdande redaktör på DN Söndag, tvåbarnsmamma, bonusmamma, pudelmatte och kan för första gången på flera år säga att jag är helt nöjd med mitt kök. Hemma hos mig finns det också sjukt många killskor i olika storlekar (alltid) och flyttkartonger (tillfälligt hoppas jag,
eftersom vi precis flyttat). Och ja, just det ­ självklart är jag en sann miljövän.