Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 10:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sondagsbloggen/2009/07/20/far-och-flyg-4265/

Söndag hela veckan

Far och flyg!

Jag landar på Bromma flygplats och västklädd personal väntar för att guida oss passagerare över flygfältet, ut till busshållsplats och parkering. Bredvid mig står en kvinna som måste vara över 80 år gammal. Vid god vigör men smått stapplande med två kryckor. När hon inser att ingen rullstol eller liten elbil ska hämta henne, tar hon ena kryckan under armen och rullar sitt bagage med sin vänstra hand. Det ser vingligt ut. Jag ser henne lunka i en minut. Flygplatspersonalen ser orörd ut. Den äldre damen klagar inte, hon försöker hålla tempot med en krycka. Jag ger markpersonalen en chans att hjälpa till. Vilket det inte visas något intresse för. Så givetvis tar jag damens väska och rullar den långsamt till hennes taxi medan ilskan bubblar inom mig. Skyways heter flygbolaget, Bromma heter flygplatsen. De samarbetar för att få upp flygplan i det blå. Men just den här dagen har de inget där uppe att göra. Det är jag, inte Skyways, som förtjänat en plats i himlen, får jag hör av den äldre damen.