Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-17 21:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/sondagsbloggen/2009/11/19/en-bitch-slap-i-publikens-ansikte-5357/

Söndag hela veckan

En bitch slap i publikens ansikte

Rätta artikel

Jag gick på biopremiär igår. Filmen hette "Bitch Slap", och ska, som Cosmo Kramer skulle ha formulerat det, gå "straight to video" i januari. "Bitch Slap" är en b-film. En film med usla skådisar, mycket våld och djupa urringningar. Det var inte själva filmen som lockade egentligen, utan inbjudan som lovade "shots, vrålåk och arga dvärgar". Det fanns sprit, men inga dvärgar. Och det var pinsamt glest i salongen. Mer pinsamt blev det när filmkritikern Ronny Svensson tog upp de amerikanska huvudrollsinnehavarna på scenen och intog en gubbsjuk roll där han frågade ut de tre kvinnorna om hur det känns att vara sexobjekt. Han lät också skådespelaren Rafael Edholm (den enda "kändisen" i publiken) ställan en fråga.

"What's your cup size?" frågade han.

En annan kvinna i publiken frågade om någon av skådisarna var "blandras". När skådisarna glatt tog det som ett tillfälle att prata om hårfärg i tio minuter var det för sent att rädda showen.

Ändå fortsatte Ronny Svensson att både prata strunt med skådisarna, samt lotta ut signerade Bitch Slap-kalendrar från scenen, till en totalt oengagerad publik.

Att filmen var en flopp visste nog de flesta innan, men arrangemanget kring filmvisningen blev en betydligt större flopp. Jag kanske borde drabbats av dåligt samvete när jag och mitt sällskap lämnade salongen en kvart in i filmen och sprang rakt in i skådespelerskorna utanför dörren, men nej, den som ger sig in i leken...

Min bror dock, tyckte det kändes som att sparka på en ledsen hund när han såg b-skådisarnas sorgsna blickar.  

De tre skådisarna får ta revansch när "Bitch Slap 2" släpps. Om de är smarta bannlyser de Ronny Svensson från den premiären.